“Етър-2” скочи мъжки на “Бдин”, но отстъпи в мач с три дузпи

Публикувано на ср, 19 апр. 2023
102 четения

“Етър-2” загуби с 3:1 при гостуването си на един от лидерите “Бдин” (Видин) в отложения мач от кръга на Северозападната Трета лига. Двубоят се игра на тежък терен и при непрекъснат дъжд. “Виолетовите” пропуснаха при 2:1 да изравнят в самия край на мача, а при ответната атака получиха третия гол. За опитния тим на домакините играха трима бивши етърци – Николай Цветков – Демона, Цветомир Тодоров и Ерик Почански.
Младите етърци започнаха добре и не се виждаше как фаворитът “Бдин” ще стигне до попадение. В 29-ата минута обаче при едно центриране от фаул на Соколов в наказателното поле топката се удари в ръката на Иван Петков и реферът отсъди дузпа за домакините. Александър Соколов от бялата точка реализира за 1:0. Кристиян Кънчев от гостите се отличи с добра игра и два удара към вратата.
“Етър” можеше да изравни в 45-ата минута. Кънчев центрира от фаул, Иван Петков върна с глава топката към Кристиян Димитров, който отправи силен удар от границата на наказателното поле, но вратарят на “Бдин” Мартин Цветанов плонжира и изби, а при добавката защитник изчисти пред голлинията.
И вторият гол за домакините падна от дузпа. В 53-та минута Соколов бе изведен в коридор в наказателното поле на етърци и падна след допир с Денислав Георгиев. Последва нов наказателен удар, който етърци оспорваха. Този път той бе реализиран от бившия етърец Цветомир Тодоров – 2:0. В 62-та минута последва и трета дузпа, но този път за “виолетовите”. Александър Гугучков навлезе с рейд отляво в наказателното поле и бе съборен. Кристиян Кънчев стреля хладнокръвно от бялата точка за 2:1 и “Етър” върна интригата.
В 89-ата минута младите “боляри” можеха да изравнят. След едно разбъркване топката попадна у Траян Димитров, който излезе сам срещу вратаря и стреля, но той успя да извади удара му. В ответната атака последва неразчетено връщане към нашия вратар, Цветомир Тодоров открадна топката и пусна към Соколов на празна врата за крайното 3:1.
“Етър-2”: Пресиян Петков, Георги Иванов, Денис Мартинов, Денислав Георгиев, Димитър Колев, Исмаил Ибрямов, Кристиян Димитров, Никола Чукаров, Кристиян Кънчев, Иван Петков.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново