“Етър 1924” излиза в решаващ бараж за влизане в “А” група до 19 години

Публикувано на ср, 12 юни 2013
454 четения

Решаващ бараж за влизане в елитната “А” група за младежи до 19 години между “Етър 1924” и “Оскар ЕЛ” (София) предстои днес в Севлиево. Двата тима спорят за едно от двете места за попълване на елитната група. Старшата възраст на “виолетовите” с треньор Борислав Евтимов, спечели по най-убедителен начин първенството в подзоновата група, а после на зоновия бараж елиминира с 3:1 “Монтана”.
Така етърци станаха първенец на Северозападна България и отиват на бараж срещу столичния “Оскар ЕЛ”. Играе се един мач на нетурален терен. БФС постанови той да бъде на стадион “Раковски” в Севлиево в сряда, 12 юни, от 18:00 ч. Главен съдия е Петър Доровски от Плевен с помощници Пламен Георгиев и Асен Крумов.
Другият бараж е между отборите на “Берое” (Стара Загора) и “Светкавица” (Търговище), като ще се играе по същото време в Сливен. Рефер е Мартин Богдев от Бургас с помощници Г. Ковачев и Ст. Димитров. В баража за попълване на елитната юношеска група до 15 г. се срещат “Спартак” (Варна) и “Верея” (Стара Загора), мачът е в Търговище също на 12 юни от 18:00 ч.
Съперникът “Оскар ЕЛ” е частен футболен клуб, създаден м.г. от треньора Людмил Тодоров в столицата, като в основата му влизат футболисти от Костинброд. В първото си участие при юношите ст. възраст на зона София “Оскар ЕЛ” завърши на 5-о място с 14 победи, 2 равни и 10 загуби, далеч зад лидерите “Левски”, “Локо” (Сф), “Септември” и ЦСКА, но придоби право за участие на зоновия бараж, където елиминира “Миньор” (Пк) с 1:1 и 0:0 (гол на чужд терен).
Ако “виолетовите” загубят баража, това може да е последният мач в историята на “Етър 1924”. Ако спечелят – ще се търсят варианти как да продължат участието си в елитната група, тъй като от БФС обявиха, че ще искат банкови гаранции за участието на отборите в елитната младежка U19 група.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново