Велизар Илиев е вицешампион на двойки на държавното по тенис за момчета до 12 г.

Публикувано на пн, 19 юни 2017
339 четения

Великотърновският талант Велизар Илиев стигна до финал на държавното лично първенство по тенис на открито за момчета до 12 години. Надпреварата, организирана от БФТенис се проведе на кортовете на СК “Дема” в гр.София.
Отлично представяне записа Велизар Илиев, който игра полуфинал на сингъл и финал на двойки. На двойки състезателят на ТК “Барс” Велико Търново участва в тандем с шампиона при момчетата Адрияно Дженев от ТК “Хасково 2015”. Двамата последователно отстраниха Георги Георгиев/Анас Маздрашки с 6:4, 7:5 и Илиян Радулов/Дейвид Симеонов с 6:3, 6:4.
Във финала на двойки Илиев и Дженев отстъпиха пред Виктор Марков от ТК “Диана” и Димитър Пенчев от ТК “Кристи” (Дряново) с 3:6 и 4:6. Велизар Илиев взе реванш за загубата си от Димитър Пенчев, отстранявайки го на сингъл при момчетата. На четвъртфинала великотърновецът прегази №2 в схемата Пенчев с 6:0 и 6:2. Преди това Велизар наложи волята си над Димитър Берданков с 6:0, 6:0 и Илиян Радулов 7:5, 6:1.
На полуфинала Илиев отстъпи пред съотборника си на двойки Адрияно Дженев с 0:2 сета. Дженев победи със 7:5, 6:2 Виктор Марков от ТК “Диана” (Сф) и грабна титлата. По-големият брат от тенис фамилията Илиеви – Мартин, стигна до четвъртфинал на държавното първенство за юноши до 18 г. в Сливен, където бе спрян от № 1 в схемата Калоян Димитров с 2:0 сета. Преди това Илиев отстрани Евгени Мандаджиев с 6:2, 6:1 и Христо Валеов с 6:0, 6:3.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново