Великотърновските таекуондисти с 3 медала от “Своге къп – Condor Open”

Публикувано на вт, 11 юни 2024
440 четения

Таекуондо клуб “Инвикта” – гр. Велико Търново, взе участие в седмото издание на националния турнир “Своге къп – Condor Open 2024”. Той бе организиран от Българската федерация по таекуондо, община Своге и местния клуб “Кондор 2000” в чест на Деня на детето. Събитието се проведе в мултифункционалната спортна зала към СУ “Иван Вазов”, като участие взеха състезатели от цялата страна.
Клубът участва с трима състезатели, водени от треньора Пламен Николаев, като и тримата успяха да се класират в челната тройка. Рая Чейрекова стана сребърна медалистка в категория Деца (2-ра група) – 30 кг (клас Б), като показа изключително смела игра, но липсата на състезателен опит я лиши от най-високото стъпало на почетната стълбичка. Йордана Петрова също стана сребърна медалистка, но при Кадети – 55 кг (клас Б). Тя игра с доста по-опитна състезателка от нея, но показа изключително “мъжка” игра и заслужено се окичи със сребърния медал в категорията си. Марая Иванова завоюва бронзов медал в категория Деца (2-ра група) – 30 кг (Клас Б). Марая също показа страхотна игра, но няколко точки преди края на срещата я лишиха от битката за по-високите отличия.
“Изключително много се гордея с децата, тъй като показаха висок боен дух и желание за победа, като не се поддадоха на страха от липсата на опит. Вярвам, че с този непоколебим дух ще стигнат до много по-високи върхове както на игралното поле, така и в живота”, каза треньорът Пламен Николаев.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново