Велико Търново и Горна Оряховица приемат европейски квалификации

Публикувано на пн, 2 окт. 2017
637 четения

Велико Търново и регионът ще са домакини на европейските квалификации за юноши до 17 години. Четири отбора в Група 11 ще спорят за класиране на европейското първенство – България, Украйна, Азербайджан и Ирландия. Те ще играят всеки срещу всеки, а първите два отбора се класират за елитния кръг, както и 4 от третите в класирането от всички 13 групи.
България U17 приема Украйна в първия мач на 10 октомври (вторник), който ще се играе на обновения стадион “Ивайло”. Отново във Велико Търново нашите национали играят и срещу Ирландия на 13 октомври (петък), а последният им мач е на 16-и срещу Азербайджан на стадион “Локомотив” в Горна Оряховица.
Отборите ще бъдат настанени в Арбанаси, а своя тренировъчен процес ще осъществяват на стадионите в Дряново, Царева ливада, Леденик и Дебелец.
Комисия от БФС и делегация от Ирландия направи оглед на спортните бази в Дряново, Царева ливада и региона. Председателят на ЗС на БФС Бончо Генчев и комисия от представители на футболния съюз огледа базите в Дряново, Дебелец, Леденик и Царева ливада.
“Нашият регион за пореден път е предпочитана дестинация за провеждането на мероприятия с национален и международен мащаб, което спомага за развитието на детско-юношеския футбол в региона и страната”, заявиха председателят на ЗС на БФС Бончо Генчев и Петко Павлов – управител на “Спортни имоти и прояви” в Община В. Търново.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново