Велико Търново домакин на финала за купата на България по баскетбол

Публикувано на пн, 26 февр. 2018
198 четения

Велико Търново ще бъде домакин на финала на турнира за Купата на България по баскетбол за мъже. Мачът, в който един срещу друг ще излязат “Рилски спортист” (Самоков) и “Левски Лукойл”, ще се играе на 3 март в ДКС “В. Левски”. От днес билетите за мача ще бъдат пуснати в продажба.
Управителният съвет на БФБ взе решението за домакинството на свое заседание, като сериозни спорове съпътстваха избора на град-домакин на финала. Двете предложения бяха Велико Търново (по предложение на Георги Глушков) и Ботевград, където “Рилски спортист” предпочита да играе финалната среща. В крайна сметка УС реши да прати на далеч по-неутрално място финала – Велико Търново, град без отбор в НБЛ, бе посочен като по-добър вариант, поставящ в равна позиция и двата клуба.
“Имаше много дискусии за финалите. Бяха разгледали абсолютно всички възможности със зали в България, които могат да приемат Купата на България. За съжаление, се оказа, че много от тях са заети. Накрая гласувахме между Ботевград и Велико Търново. Петър Георгиев предложи Ботевград, а аз – Велико Търново, тъй като е неутрален град. След гласуването бе избран Велико Търново. Преди три години там се проведе Купата при жените, имаше интерес. Тогава пак беше през март, така че се надявам и сега да стане празник. Ние, като организатори, ще се опитаме всичко да бъде на много добро ниво”, заяви президентът на БФБ Георги Глушков.

Aнатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново