“Дунав” надигра с 2:0 “болярите”, Светослав Бонев дойде в “Етър”

Публикувано на пт, 1 авг. 2014
363 четения

Светослав Бонев (вляво) е поредното ново име в “Етър”.

“Дунав” спечели с 2:0 контролата си с “Етър”, играна на Градския стадион в Русе. Преди мача домакините представиха състава си за новия сезон, който е изцяло обновен и преди седмица сериозно затрудни като гост “Локо” (ГО) също в контрола. В състава на русенци като титулари играха трима бивши етърци – Цветомир Цанков, Диян Димов и Атанас Атанасов.
Първата част бе по-добра за “виолетовите”, които можеха да поведат в резултата. Русенци действаха по-предпазливо и имаха само една възможност в 27-ата минута, когато Андреас Васев проби отдясно и центрира, а Мирослав Будинов с глава не успя да засече топката в мрежата. Възпитаниците на Калоян Чакъров пък имаха две чисти положения след бързи контри, но също не успяха да вкарат. Иван Петков с глава намери Байдаков, но той се забави пред вратата, а шанс за гол имаше и пред Калоян Ангелов.
И двата гола за домакините паднаха в началото на втората част. В 50-ата минута Георги Чакъров получи топката през центъра в наказателното поле и с техничен удар в горния десен ъгъл вкара за 1:0. Малко след това “Етър” можеше да изравни, но след отличен удар вратарят на русенци изби изпод гредата. Възможност имаше и пред Илко Трифонов.
В 61-ата минута при контра за “Дунав” отново Васев проби отдясно и докато всички очакваха центриране, напредна сам и с удар покрай вратаря вкара за 2:0. Пет минути по-късно Мартин Николов получи втори жълт и червен картон, но по договорка между двата тима на неговото място влезе Благовест Ангелов. Многото смени в “Етър” накъсаха играта и до края голове не паднаха. Следващата проверка на етърци е гостуване на “Бенковски” (Бяла) в неделя.
“Стана хубав мач, макар и на тежък терен. Играхме добре, макар и на моменти да сдадохме инициативата. Имаше и грешки, а и многото смени накъсаха играта. Това обаче бе най-сериозната ни проверка, защото и противникът е сериозен, имаме нужда точно от такива мачове”, коментира старши треньорът Калоян Чакъров.
Светослав Бонев е поредното ново име в “Етър”. Нападателят е 19-годишен, родом от Г. Оряховица. Минал е през школите на “Литекс”, “Левски” и “Лудогорец”. В същото време от тима си тръгна младият Ивайло Тодоров. Решението е негово, той иска да играе редовно и ще продължи кариерата си в “Павликени”.
Росен Ванков ще отсъства трайно от терените поради контузия на коляното. Предстоят му медицински прегледи и лечение и скоро няма да бъде готов за игра, съобщи Калоян Чакъров. В неделя ще има още един-двама отпратени играчи и групата за новото първенство до голяма степен ще е уточнена, добави наставникът на “виолетовите”.
Анатоли ПЕТРОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново