12 медала за трибойците от “Локо-Олимп” и “Олимпия” от държавното по вдигане от лег

Публикувано на пт, 1 авг. 2014
320 четения

Състезателите на горнооряховския “Локомотив- Олимп” останаха в челото на класирането след проведените два кръг от Републиканското първенство по силов трибой. Вторият кръг от шампионата включваше само движението, вдигане от лег. Състезанието, проведено в София, включваше две надпревари – без и със специализираната трибойска екипировка (еднопластови фланели, одобрени от Международната федерация по силов трибой IPF). Повече състезатели проявиха интерес към безекипировъчният лег тази година, макар че тежестите там са по-ниски. При дамите без специализирана екипировка в кат. 72 кг Юлия Герасимова (“Олимпия-Морава”) се справи с 65 кг (при лично тегло 64.5кг) и завърши на първо място. В абсолютното класиране тя е на трето място с 43 точки по системата Уилкс. При мъжете в кат.59 кг Станислав Щирков (“Локомотив-Олимп”) взе бронзов медал с 82,5 кг. Съотборникът му Румен Христов стана вицешампион в кат. 66 кг с резултат 130 кг, Тодор Атанасов е четвърти със 100 кг.Двама представители на “Локомотив-Олимп” влязоха в призовата тройка в кат. 83 кг. Станислав Симеонов е втори със 135 кг, Петър Иванов е трети със 120 кг. Димитър Стоянов (“Локомотив-Олимп”) стана шампион в кат. 105 кг с резултат 210 кг. Митко опита да подобри и републиканския рекорд с 218кг, но не успя. В класацията шампион на шампионите Стоянов се нареди на трето място. В кат. 120 кг Петър Балабанов (“Локомотив-Олимп”) е пети със 185 кг. Милен Христов (“Олимпия-Морава”) се подреди седми в кат. 93 кг с постижение от 155 кг. В крайното отборно класиране без екипировка “Локомотив Олимп” е на второ място с 59 точки, само с три по-малко от шампионите от “Цунами”, Добрич. Представителите на “Олимпия”, Морава са на десето място с 10 точки.
На екипировъчния лег при мъжете в кат. 59 кг Станислав Щирков стана вицешампион с 85 кг. В кат. 66 кг Румен Христов е втори със 160 кг, Тодор Атанасов е четвърти със 120 кг. В кат.83 кг Борислав Колев (“Олимпия-Морава”) е втори с 215 кг, Петър Иванов остана четвърти със 155 кг. В кат.93 кг Иван Илиев (“Олимпия-Морава”) се окичи с бронзов медал с резултат 200 кг. Миналогодишният шампион Никола Ночевски (“Олимпия-Морава”) стана вицешампион в кат.105 кг с постижение от 230 кг. Петър Балабанов взе среброто в кат.120 кг с 210 кг. В отборното класиране с екипировка “Локо Олимп” е пети с 25 точки, “Олимпия” е на седмо място с 18 точки. Първенец е “Марек”, Дупница, с 44 точки.
Междувременно от Федерацията по силов трибой съобщиха, че Републиканското първенство за младежи ще се проведе на 13 и 14 септември заедно с купа България. Състезанието за младежи ще бъде без екипировка.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново