“Браун Тим” спечели 7 отличия от състезания по лятно ориентиране

Публикувано на ср, 11 окт. 2017
121 четения

7 медала от три състезания по лятно ориентиране спечелиха състезателите на “Браун Тим”. В събота и неделя Парк Кенана в Хасково бе домакин на два старта на средна дистанция. В състезанието за купа “Компас” Красимир Рашков е втори в група Мъже-35, Петя Димитрова взе бронз в група Жени-45, а Марияна Агова е четвърта. При мъжете в тази възрастова група Димитър Димитров е седми. В надпреварата за Приз “Хасково” Марияна Агова е първа, а Петя Димитрова е трета при Жени-45. Димитър Димитров и Красимир Рашков са четвърти в своите групи.
В отборното класиране за Купа Хасково, “Браун Тим” е на пето място в конкуренцията на 14 тима. Търновските ориентировачи се завърнаха с отличия и от Купа “Пловдив”, проведена в местност Копривките край Пловдив. Състезанието включваше стартове на спринт и средна дистанция, като за крайното класиране се събираха времената от двата индивидуални старта.
В елитната група при мъжете Николай Димитров по безапелационен начин завоюва златен медал. Председателят на “Браун Тим” бе най-бърз и в двата старта. Петя Димитрова завърши на два пъти втора в група Жени-50 и се окичи със сребърен медал в общото класиране. Димитър Димитров-младши се подреди на пето място при 12-годишните момчета. Дядо му Димитър Димитров е пети в група Мъже-45, в същата група Димитър Евгениев е седми.
Носител на купа “Пловдив” в отборното класиране е “Валди” (София). “Браун Тим”, който участва само с петима състезатели, е на шесто място от общо 16 клуба.
Г. КРЪСТЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново