“Браун тим” обра призовите класирания на средна дистанция за Купа “НСА – Сивен”

Публикувано на ср, 23 ян. 2013
298 четения

Призьорите в елитните класове при мъжете и жените.

Представители на “Браун Тим” обраха златните отличия при мъжете и жените в стартовете по ски ориентирането за купа “НСА – Сивен” на средна дистанция. Великотърновци взеха два златни и един сребърен медал в конкуренцията на 91 състезатели. При Мъже- 21 елит Николай Димитров в шампионски стил преодоля 4,5 км за 26,01 мин. и дублира успеха си от спринта. На второ място застана брат му Иван Димитров, който изпревари с 11 секунди третия Петър Доганов (“НСА – Сивен”).
Йордан Стоянов е десети, а Красимир Колев седемнадесети.
При жените на 3,6 км Стефания Димитрова затвърди добрата форма, в която се намира, и завоюва златото, с аванс от 54 секунди пред Антоанета Дяксова (“НСА – Сивен”).
Валерия Станева и Стилияна Димова от “Браун Тим” са осма и девета.
При дамите на лек маршрут Велина Терзиева е пета, а Кристиана Гецова шеста.
На среден маршрут Цветомила Кадиева и Христина Галева са осма и девета при жените. При мъжете на 3,6 км Николай Орлинов е десети, а Димитър Димитров четиринадесети.
Най-добрият български състезател по ски ориентиране Станимир Беломъжев беше главен технически съдия и изготви маршрутите за състезанията, които бяха на много високо техническо ниво. В края на януари и началото на февруари предстои държавното първенство по ски ориентиране на спринт, средна и дълга дистанция. Те ще се явят генерална репетиция за европейско първенство през февруари в Латвия и световно първенство през март в Казахстан.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново