“Болярчета” закриха сезона с двудневен спортен празник

Публикувано на пн, 1 юни 2015
185 четения

Вълнуващи игри, интересни изненади и много настроение имаше на тазгодишния футболен празник на СК “Болярчета” в старата столица. Събитието се организира два пъти в годината от създаването на клуба през 2011 г. Тази година празникът се проведе под мотото “Играем, за да се забавляваме!” в комплекса “Спортно Търново”.
Проявата бе уважена от министъра на спорта Красен Кралев, депутата Камен Костадинов, областния управител проф. Пенчо Пенчев, кмета на Велико Търново Даниел Панов, генералния спонсор на “Болярчета” Петър Христов, много родители и гости.
Програмата бе пълна с различни демонстрационни игри и упражнения, в които участваха деца от всички възрастови групи. По-големите (8-9-годишни) спортисти от СК “Болярчета” наблюдаваха и учеха по-малките (3-4-годишни) на футболни техники и умения.
“Щастлив съм, че съм тук. Колкото по-рано се обръща внимание на децата да се занимават със спорт, толкова по-големи успехи ще имаме”, обърна се към всички министър Красен Кралев, който благодари на треньорите, че са спечелили децата за идеята на спорта. Благодарност към родителите отправи кметът Даниел Панов, който подчерта, че В. Търново винаги е бил спортен град и се надява с положителното отношение на Красен Кралев и на правителството да има бази за децата на града. Петър Христов пък даде блестяща оценка за представянето на “Болярчета” през годината.
От клуба подариха на спортния министър фланелка на “Болярчета” с изписано неговото име на гърба. “Усмивките на децата са най-важното за нас”, каза един от президентите на клуба Десислав Божков. За настроението се погрижиха и мажоретките на ЦДГ “Соня”.
За седемте детски градини и четирите училища, в които “Болярчета” развиват дейността си, бяха подготвени купи и благодарствени грамоти. Директорите на СОУ “Вела Благоева” Ангел Янчев и на ЦДГ “Соня” Жаклин Павлова лично уважиха празника и получиха наградите си.
Купонът за “Болярчета” е заслужен, тъй като имаха много силна и изпълнена с победи година. Станаха бронзови медалисти на международния турнир в Бургас, като отбелязаха три победи във възрастова група 2005 над домакините от клуб “Звездичка”, македонската школа “Феърплей” и “Славия”. Болярчетата завършиха втори и на Международния турнир в Несебър. При последното първенство пък малките спортисти набор 2006/2007 спечелиха категорично първенството в своята възраст за Великотърновска и Габровска област.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново