“Болярчета” втори на силен турнир, отстъпиха единствено на ЦСКА

Публикувано на ср, 23 Ное. 2022
1306 четения

Отборите на ЦСКА спечелиха футболния турнир за Купа “Болярчета” във възрастовите групи за деца, родени 2015 и 2016 година. Надпреварата, организирана от едноименния спортен клуб, се проведе на терените в комплекс “Спортно Търново” с участието на тимове от осем града. И в двата финала малките “армейци” се наложиха над представителите на домакините. При по-малките ЦСКА победи с 3:1 и вдигна купата за първо място. Втори са “Болярчета”, трети момчетата на “Дунав” (Русе) след 4:0 срещу “Улпия” в битката за бронза. За MVP във възрастта бе избран Константин Иванов от ЦСКА, вратар № 1 е Красимир Брождаров от “Болярчета”, а голмайстор – Калоян Димитров от “Улпия” (Пловдив).
Челната тройка при набор 2015 г. оформиха ЦСКА, “Болярчета” и “Лато” (Алеково), победил с 4:3 “Атлетик” (Несебър) в малкия финал. В тази възраст редовното време на решителния двубой за купата приключи при резултат 1:1, като “Болярчета” изравниха малко преди края. Последваха дузпи за определяне на краен победител, при които вратарят на ЦСКА Виктор Христозов, избран за № 1 на поста, не пусна топката зад себе си при първите три удара и тимът му спечели с общ резултат 4:1. MVP тук е Дарина Фердинандова от “Лато”, голмайстор стана Теодор Николов от “Болярчета”.
Наградите на призьорите бяха връчени от директора на ОП “Спортни имоти и прояви” Петко Павлов и треньорите Десислав Божков и Николай Колев. Церемонията по награждаването бе открита от мажоретките от Детска градина “Соня”, за всички участници бяха осигурени и лакомства.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново