“Болярки” с първа победа в “А” група

Публикувано на пн, 14 сеп. 2015
395 четения

Първата си победа след завръщането в “А” група взеха футболистките на “Болярки”. Възпитаничките на треньора Валентин Витанов гостуваха в Севлиево на местния “Севлиево лейдис” във втория кръг на шампионата, след като на старта бяха отстъпили с 1:0 на силния тим на “ЛП Суперспорт”.
“Болярки” стигнаха до класическа победа с 3:0, като това бе най-малкото, което можеха да запишат с оглед на пълното си превъзходство. “Още до почивката изпуснахме 11 чисти голови положения, повечето от които сами срещу вратата. Така и не вкарахме гол. През втората част превъзходството ни продължи. Спечелихме дузпа, но пропуснахме и нея – вратарката на Севлиево спаси удара от бялата точка на Даяна Георгиева.
След 70-ата минута обаче най-после реализирахме превъзходството си. Даяна Георгиева откри резултата, като довкара отбита от вратарката топка. Отново тя след подаване на Мирела Моева удвои резултата, а третия гол добави Полина Таймо, която се откъсна сама срещу вратарката и стреля в гредата, от където топката се оплете в мрежата”, разказа треньорът Валентин Витанов.
Сега предстои пауза в първенството при жените, а в следващия кръг “Болярки” са домакини на “Бургос лейдис” (Бургас). Мачът е на 27 септември (неделя) от 15:00 ч.
Три състезателки на великотърновския тим бяха извикани в националния отбор до 19 години. Това са Даяна Георгиева, Лора Петрова и вратарката Радостина Калчева. От вчера те се присъединиха към лагера на националния тим, който от 14 до 21 септември ще участва в квалификационен турнир в Словения за европейското първенство.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново