“Болярки” излизат срещу “Екомет 90” за четвъртото място в “А” група

Публикувано на пт, 20 Ное. 2015
290 четения

Лора Петрова и Даяна Георгиева извикани в националния тим за жени

Великотърновските “Болярки” имат шанса да финишират на престижното 4-о място в есенното класиране на “А” група при жените още в сезона на завръщането си в елитния футбол. Възпитаничките на Валентин Витанов в момента делят 4-6 място заедно с отборите на “Екомет 90” (Пловдив) и “Берое”, но имат да изиграят още един отложен мач. В неделя от 13:30 ч. те гостуват в Пловдив на Екомет 90” в директен двубой.
В класирането в момента убедително води НСА с пълен актив от 27 точки, следван от “Спортика” с 24 и “ЛП Суперспорт” с 18. “Екомет 90”, “Болярки” и “Берое” са с по 13, следвани от “Академик” (Сф) с 8, “Варна” с 5, “Севлиево лейдис” с 2 и “Бургос лейдис” с 1 точка.
Междувременно две състезателки на “Болярки” бяха извикани в националния отбор на България за жени. Това са Лора Петрова и Даяна Георгиева. Двете получиха повиквателни за лагера на националния тим на 23 ноември. Националките заминават за Кипър, където до 29 ноември ще изиграят приятелски срещи.
12-годишните “Болярки” пък ще участват на турнир в Дряново на 22 ноември (неделя). В надпреварата ще вземат участие още отборите на “Дунав” (Русе), “Варна” и “Светкавица” (Градешница). Мачовете са в зала “Дряново” в две части по 15 минути, а отборите са съставени от пет полеви футболистки плюс вратар. От 10:00 ч. “Болярки” откриват турнира срещу “Светкавица”, от 12:30 ч. срещат “Дунав”, а от 14:15 ч. играят срещу ЖФК “Варна”.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново