“Болярите” приемат “Дунав” в мач за десетото място в Първа лига

Публикувано на чт, 11 юни 2020
197 четения

Първо домакинство след подновения сезон в Първа лига предстои за “Етър”, който приема “Дунав” (Русе). Мачът е от 20:30 ч. днес на стадион “Ивайло” и се очаква с огромен интерес, като всичките 3000 билета вероятно ще бъдат продадени. Този ход бе и част от благотворителната кампания “Етър” – това си ти!” за набиране на средства в помощ на клуба.
Междувременно “Етър” се раздели и с полузащитника Красимир Станоев. След постигната договорка между двата клуба, Станоев ще продължи кариерата си в “Пирин” (Благоевград). Той вече е напълно възстановен от Covid-19 и карантината му изтече. Ръководството на “Етър” благодари на Краси Станоев за неговия принос към играта на великотърновския тим и му пожела успехи занапред в професионалната кариера.
Нападателят Флорент Боджадж вече е на линия след изкараната карантина и ще бъде в групата за мача.
Пореден жест на подкрепа от привържениците на отбора получиха великотърновските футболисти. Момчетата от Фенклуб “Етър”, “Ултра фронт Боляри”, “Хелс ултрас” и ЕГФ се заеха да преобразят тунела на стадион “Ивайло”, който води от съблекалните към терена. На път към зеления килим “виолетовите” и техните съперници ще виждат надписа “Без милост боляри!”, стилизирана крепостна стена и емблемите на “Етър” и старопрестолния Велико Търново. Вдъхновяващият надпис “Без милост боляри!” красеше съблекалнята на отбора по време на победния ход от “В” до “А” група.
“Надяваме се да вдъхновим болярите за множество победи. Предстои и втори етап от преобразяването, който ще е поглед назад към историята на клуба”, заявиха инициаторите на идеята. Съвместно с Общинско предприятие “Спортни имоти и прояви” привържениците на “Етър” възнамеряват да развият идеята си и във фойето от северната страна на Спортен комплекс “Ивайло”.
сн. Община В. Търново

loading...
Пътни строежи - Велико Търново