“Боляри 2009” е държавен шампион при момчетата

Публикувано на чт, 9 апр. 2015
313 четения

Момчетата и момичетата на СК “Боляри 2009”.

Отлично се представиха отборите на СК “Боляри 2009” на държавното първенство по модерен двубой в с. Кранево. Великотърновският клуб завоюва шампионската титла при 14-годишните момчета и спечели сребърните медали при момичетата. На 100 м свободен стил Борислав Палашев финишира на трето място, но направи изключително силно бягане на 1600 м и това му донесе сребърния медал в индивидуалното класиране. Здравко Баблаков в плуването финишира на първо място с лично постижение 1,05,10 мин., а 4-ото място в бягането му отреди бронз в индивидуалното класиране. Калоян Асенов със силното си бягане помогна на отбора да се окичи със златните медали.
“Боляри 2009” се представи и с втори отбор в състав Малин Ямелиев, Александър Христов и Никола Петров. Момчетата се представиха според възможностите си и заеха девето място. Силно представяне направиха и момичетата, които спечелиха сребърните медали. Те подобриха личните си постижения, като Стела Рускова финишира първа в плувната дисциплина, но в крайното класиране е пета, Доника Стефанова е 10-а, Виктория Колева – 12-а. Мария-Магдалена Любенова участва в индивидуалното класиране и е 15-а след двете дисциплини.
“На този етап от подготовката все още има какво да се желае по отношение на бягането. Времето за подготовка не беше достатъчно, но се надявам, че за следващия кръг на държавното те ще покажат по-добри резултати в бягането на 1600 м”, коментира доц. д-р Цветанка Дилова-Нейкова, председател на СК “Боляри 2009”.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново