“Берое” пак обърна “Етър” с 2:1

Публикувано на пн, 26 февр. 2018
137 четения

Георги Сърмов откри за етърци, но това се оказа недостатъчно.

“Етър” загуби с 2:1 от “Берое”, след като водеше в резултата, във втория си пролетен мач от елита. Развоят на мача в Стара Загора напълно повтори този от стадион “Ивайло” през есента. Красимир Балъков започна със същия състав от мача срещу “Септември”, но с една промяна – на върха на атаката игра Бадара вместо Петков. Далеч по-интересно бе първото полувреме, в което паднаха и трите гола.
Още в 3-ата минута етърци можеха да открият – Велко Батрович стреля, но вратарят на домакините успя да извади в корнер. В ответната атака пък Леони стреля, но Денис Григич успя да спаси.
“Етър” поведе в 12-ата минута – след центриране от корнер и разбъркване топката попадна у Георги Сърмов, който с левия крак я прати в мрежата за 0:1. Авансът можеше да бъде и удвоен в 25-ата минута, когато Батрович бе изведен чудесно от Аласана Мане сам срещу вратаря, но опитът му да го прехвърли не успя. Две минути по-късно грешка на вратаря Перниш позволи на Сърмов да отнеме топката, но от малък ъгъл не успя.
В 28-ата минута след центриране на Карачанаков от фаул Иван Бандаловски с глава изравни – 1:1. До края на полувремето “Берое” натисна и първо удар на Мартин Камбуров бе блокиран от Гълъбов, а в 36-ата минута след корнер пак Бандаловски стреля с глава, но Григич извади в корнер. Малко след това опасен удар на Мартин Райнов мина покрай гредата.
Изтичаше дадената минута продължение на първата част, когато Педро Еуженио бе оставен да си обработи топката и я прати в левия долен ъгъл на Григич – 2:1.
След почивката домакините заиграха организирано в защита и не позволиха на “виолетовите” нападатели да направят нещо опасно. Удар на Карачанаков в 49-ата минута бе изваден от Григич, а при още няколко центрирания на “Берое” хърватският вратар не бе много убедителен.
Почански влезе на мястото на Мане, а в 65-ата минута Охене напредна, но стреля край вратата. До края нищо не се случи, въпреки влизането на Петков на мястото на Младенов, освен едно центриране на Почански, при което топката мина над гредата.
“Етър”: Григич, Пашов, Василев, Гълъбов, Атанасов, Сърмов, Мане (60 Почански), Руменов (90 Колев), Батрович, Младенов (82 Петков), Бадара.

Красимир Балъков: “Показахме характер”

“Изиграхме много равностоен мач срещу стойностен отбор като “Берое”. Разбира се, че ни трябват точки и искахме да вземем поне минимума. Но пак леки индивидуални грешки доведоха в 45-ата минута резултата до 2:1. Похвалното е, че отборът се върна в играта и показа характер, което за мен е много важно. Играл съм мачове за оставане в групата и знам какво напрежение е, затова на фона на моя опит мога да кажа, че “Етър” изигра много стойностен мач, макар че загуби.
Една или две ситуации могат да окажат голямо влияние, това беше важен психологически момент за “Берое”, който успокои отбора. Но пак казвам, ние показахме воля за победа и до края момчетата се опитваха да изравнят. На тази основа трябва да продължим по същия начин, по който работим досега.
Проблемът при нас е натискът да печелим точки на всяка цена, аз се опитвам да освободя футболистите от този натиск. Но така е – отбори, които се борят за оставане в групата, винаги късметът ги загърбва. Но с работа и постоянство съм убеден, че ще дойде и този късмет и ще спечелим небоходимите точки. Трябва ни една победа и нещата ще си дойдат на мястото. Първенството е много равностойно, с изключение на първите 3-4 отбора. При останалите зависи от формата, в която се намира, от влагането им в мачовете и малко късмет”.
Александър Томаш:
“Във втори мач получаваме гол и след това успяваме да го спечелим. Това говори за колектив. Мога да поздравя “Етър”, в който се вижда работата на г-н Балъков. На моменти затваряха, на моменти пресираха високо, всичко което трябва – такива мачове могат да върнат публиката.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново