“Атлетика-2012” с 4 медала до 18 г. от Националния шампионат на открито

Публикувано на чт, 20 юни 2024
79 четения

С четири медала, призови класирания и много лични резултати се завърнаха състезателите на СК “Атлетика 2012” от Националния шампионат за юноши и девойки под 18 години, който се проведе на стадион “Берое” в Стара Загора.
Давид Добрев стана шампион на България в най-трудната и комплексна дисциплина – десетобой, с актив от 5566 точки. Съотборникът му Сиян Пантелеев завоюва бронзов медал с 4687 т., а Станимир Колев е пети с 4180 т. На второ място в дисциплината завърши Христо Арбалиев от Панагюрище с 4787 т.
Ема Костадинова се пребори за сребърния медал на седмобой при девойките с 4048 точки. Шампионка е Сияна Бръмбарова от СКЛА “Енерджи” с 4553 точки.
Четвъртият медал за великотърновския клуб взе Димитър Стойчев, който е втори на 800 метра гладко бягане, Карина Николаева се класира седма на скок височина, Кия Иванова е осма на 800 метра, Ванеса Тодорова е единадесета на гюле, Даяна Ахмедова е единадесета на седмобой, а Тереза Иванова е тринадесета в същата дисциплина.
“С огромно удоволствие и удовлетворение от свършената работа се завръщаме от Националния шампионат по лека атлетика на открито до 18 години. Благодарна съм на талантливите, прекрасни състезатели и, разбира с,е на огромната подкрепа и разбиране от страна на техните родители”, коментира треньорката на “Атлетика 2012” Людмила Георгиева.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново