“Арсенал София 1” спечели турнира на феновете

Публикувано на пт, 25 окт. 2019
310 четения

В. Търново бе домакин на традиционната есенна среща и Общо събрание на фенклуб “Арсенал България”. По традиция събитието включваше и любителски футболен турнир, който бе под мотото “Ние не сме (чак такива) животни”. Закачливата нотка бе в противовес на преувеличените публикации, коментари и твърдения в английски и други чуждестранни медии, които се опитват да припишат обвинения в расистко поведение на цялата ни нация.
Футболният турнир бе уважен от отбори от фенклубовете на “Милан България” и “Манчестър Юнайтед България”, показвайки, че най-важното във футбола и живота е приятелството, взаимното уважение и зачитането на различността. Шестте участващи тима бяха разпределени в 2 групи. Победител в първата стана “Арсенал София 1”, а великотърновските “артилеристи” останаха втори и участваха в малкия финал. Във втора група първи се класира “Милан България”, следван от “Манчестър Юнайтед България”.
Мачът за 3-4 място бе спечелен от “червените дяволи” с 3:2 срещу търновските “артилеристи”. В спора за върха “Арсенал София 1” постигна победа с 4:1 над “Милан България”. Мачовете бяха реферирани от председателя на ASCB Георги Стоянов, a поредна купа заслужи легендарният Борис “Хашо” Киров.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново