Валентин Савов и Марин Георгиев станаха шампиони по авиомоделизъм и ракетомоделизъм

Публикувано на пт, 31 юли 2015
421 четения

Поредни отличия от националните първенства по авиомоделизъм и ракетомоделизъм спечелиха състезателите от СК “Моделист” (Горна Оряховица) и СК “Моделизми” (Велико Търново). На провелия се в село Вълчитрън шампионат по авиомоделизъм за свободнолетящи авиомодели председателят на “Моделист” Валентин Савов стана шампион на България в клас “F1B”. Втори се подреди Данчо Кълнъков от СК “Моделизми”.
В клас “F1C” представителите на СК “Моделизми” Николай Николов и Пенчо Ганев са съответно втори и пети, шампион стана Станчо Добрев от Казанлък. При юношите в клас “F1A” Васил Василев спечели бронзов медал, съотборникът му в “Моделизми” Михаел Василев е пети. В същия клас Христина Савова от “Моделист” се подреди шеста. В клас “F1H” Христина зае пето място, Ерика Йорданова се класира седма, Илиян Илиев и Мартин Георгиев от “Моделизми” са съответно осми и десети.
На първенството по ракетомоделизъм, провело се в гр. Каспичан, великотърновският състезател Марин Георгиев стана шампион в клас “S7” (мащабни ракетни модели), а в клас “S8E/P” (радиоуправляем ракетопланер) завърши четвърти. Представителите на “Моделист” останаха без медали, като Христина Савова е четвърта, само на две секунди след третия в клас “S3A” (парашут), в клас “S9A” Валентин Савов се подреди на петото място след четирима състезатели на домакините СК “Моделист” (Каспичан).
Виктория Йорданова завоюва бронзов медал на шампионата по ракетомоделизъм за деца, проведен край Горна Оряховица. Възпитаничката на Валентин Савов участва в клас “ШОУ”.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново