И Димитър Байдаков – в “Локо” (ГО)

Публикувано на пт, 31 юли 2015
907 четения

Още един футболист на “Етър” реши да напусне великотърновския клуб и да облече екипа на най-големия му регионален съперник “Локомотив” (ГО). Младият нападатател Димитър Байдаков изненадващо си събра багажа и си тръгна от “Етър”, като се премести при “железничарите”.
В сряда по обяд той е уведомил ръководството на великотърновския тим, че си тръгва от стадион “Ивайло”. “Байдаков ми се обади и каза, че си тръгва, тъй като е получил предложение от “Локо” (ГО). Разчитах на него за контролата в Казанлък довечера, но ще трябва да прекроявам състава”, съобщи старши треньорът на “виолетовите” Мартин Дойчев. Новината потвърди и спортно-техническият директор Бончо Генчев.
Димитър Байдаков миналата есен бе голмайстор на етърци. Той бе любимец на “виолетовата” агитка и името му бе най-често скандирано на мачовете на “Етър”, но последно време непрекъснато беше оставян сред резервите. Той не игра и на последната контрола в Трявна, когато обявил на ръководството, че е контузен.
Потърсен за коментар, старши треньорът на “Локо” (ГО) Сашо Ангелов нито потвърди, нито отрече новината, като лаконично заяви: “Без коментар”. По-късно новината бе потвърдена от горнооряховския клуб.
Преди Байдаков същото стори и друг голмайстор на “виолетовите” – Тихомир Кънев. Таранът не се съгласи с намаляването на заплатите в “Етър” е се завърна в “Локомотив” (ГО), като за втори път в кариерата си измина пътя от Велико Търново до Горна Оряховица.
Същото бе на път да направи и вратарят Венци Димитров, който води цялата подготовка с “железничарите”, но в последния момент реши да подпише с “Академик” (Св). В “Локомотив” отпреди това са още куп бивши играчи на “Етър” – Мариян Иванов, Антоний Балъков, Красен Трифонов, Николай Иванов и др.
Младият централен защитник Цветан Петров пък е бил освободен от “Етър” и засега не е ясно къде ще продължи кариерата си. Причината е, че етърци имали трима играчи на този пост – Тихомир Трифонов, Михаил Минков и Емил Грозев.
Междувременно стана ясно, че бившият защитник на “виолетовите” Ивайло Русев, който досега бе в “Созопол”, е подсилил завърналия се в Северозападната “В” група тим на “Ботев” (Враца).
 Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново