“Академик” започва подготовка на 19 юни, преговаря със Стойчо Стоев

Публикувано на вт, 18 юни 2013
134 четения

На 19 юни ще започне подготовка за новия сезон в “Б” група свищовският “Академик”. “Студентите” се завърнаха в професионалния футбол след осемгодишно отсъствие и в момента стягат бъдещото си участие. Задачите са както подсигуряване финансирането на отбора, така и обновяване на материалната база, назначаването на нов треньорски екип, осигуряване на необходимата селекция от футболисти.
На градския стадион в Свищов текат ремонтни работи, поставя се задължителната ограда, подменят се дограмите, обновяват се помещенията. Президентът на клуба Емил Димитров увери, че материалната база ще е на ниво и ще отговаря на задължителните изисквания.
Стойчо Стоев ще е най-вероятният нов старши треньор на “Академик”. Бившият наставник на “Миньор” и “Монтана” вече води за един сезон свищовския тим при миналото му участие в “Б” група – през сезона 2001/2002 г.
“Имахме обстойни разговори със Стойчо Стоев в присъствието на кмета Станислав Благов и в общи линии се договорихме. В сряда от 18 ч. той пристига в Свищов, за да доуточним нещата и се надявам да финализираме разговорите. Негов помощник със сигурност ще бъде Борислав Борисов, тепърва ще се определя треньорският щаб. Стоев гледа записи на мачовете на “Академик”, така че има яснота по отбора. Той ще има преценката кои ще останат, както и по новата селекция, но нека първо да финализираме разговорите”, заяви президентът на клуба и зам.-кмет на Свищов Емил Димитров. Първата тренировка ще бъде на 20 юни, вероятно ще има и предсезонен лагер като част от подготовката.
Както вече обявихме, румънският милиардер Йон Никулае изяви желание да помага на клуба, засега със свои футболисти. В тази насока предстоят нови разговори на бизнесмена със свищовския кмет Станислав Благов.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново