“Академик” (Свищов) слага седалките от стадиона на столичния “Георги Аспарухов”

Публикувано на вт, 19 февр. 2013
889 четения

Седалките от стадион “Георги Аспарухов” вече са на трибуните на свищовския стадион.

Седалките от подлежащия на реконструкция стадион “Георги Аспарухов” ще красят занапред градския стадион в Свищов. Столичният клуб даде част от здравите седалки от взривения Сектор “А” на третодивизионния отбор, който прави обновление на своето съоръжение. За това е съдействал бившият президент на свищовския клуб Валентин Михов.
“Радваме се, че направихме някои подобрения. Ще вземем още 500 седалки, за да може хората, които идват на стадиона, да се чувстват като на мач от Шампионската лига”, заявиха от клуба от крайдунавския град. Пластмасовите седалки са подходящи за стадион “Академик”, чийто отбор има същите клубни цветове – синьо и бяло.
Междувременно “студентите” постигнаха втора чиста победа в контролите от предсезонната подготовка. След като биха с 2:0 “Бенковски” (Бяла), сега те се наложиха отново в Свищов с убедителното 5:0 над състава на “Сторгозия” (Плевен).
Мачът отново се игра на помощния терен на Стопанска академия. Домакините имаха превес през целия мач, а гостите се отчетоха с една греда преди почивката.
В 19-ата минута Любо Александров проби отляво и центрира към Евгени Систов, който изпревари вратаря и защитник на плевенчани и с глава откри резултата – 1:0. Осем минути по-късно Калоян Цветков изведе Десислав Русев зад гърба на отбраната на “Сторгозия”. Централният нападател стреля, вратарят отби топката, но тя попадна в Александров и той покачи на 2:0.
До почивката удари на Тафраджийски и Русев бяха близо до целта, а след нея паднаха още три гола. В 59-ата минута Русев бе съборен в наказателното поле на гостите и сам реализира отсъдената дузпа за 3:0. Малко по-късно Радосвет Чанов бе изведен срещу вратаря на гостите, той го фаулира и “Академик” отново получи наказателен удар. Отново Русев от бялата точка покачи на 4:0. В 83-ата минута комбинация между играещия треньор Боби Борисов и Васко Бънов принуди бранител да чисти топката, но за лош негов късмет тя прехвърли вратаря му и падна в мрежата за 5:0.
В сряда свищовският “Академик” гостува на “Бенковски” в Бяла.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново