“Академик” (Свищов) с минимална победа

Публикувано на вт, 30 апр. 2024
32 четения

Минимална победа с 1:0 постигна “Академик” в гостуването си на “Ювентус” (Малчика). “Студентите” започнаха вихрено, пропиляха голове чрез Димитър Николов и Кристиян Иванов. В 10-ата минута играещият треньор на домакините Любомир Иванов събори нападател и от отсъдената дузпа капитанът Иван Ганев реализира единственото попадение в мача.
До края на полувремето момчетата на Георги Онов държаха инициативата, но не успяха да я материализират. Мартин Милков от “Ювентус” пък уцели гредата в 43-та минута, но нямаше негов съотборник да довкара топката в мрежата. В 50-а минута нападателят на свищовлии Кристиян Иванов излезе очи в очи с вратаря, преодоля го и се строполи на земята, като претендираше за дузпа. После домакините отправиха коварен удар, но Благовест Величков изби с глава пред голлинията.
Последваха атаки и няколко опасни удара на играчи на “Академик”, а домакините пък нацелиха гредата след фаул. Нахлуващият на скорост нападател на свищовлии Димитър Костадинов се сблъска със стража и получи директен червен картон. Домакините се хвърлиха да изравняват, но при контраатака на “Академик” в 88-та минута Момчил Емилев се озова сам срещу вратаря, но стражът на домакините успя да спаси.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново