“Академик” (Св) удари “Спартак”, плевенчани с трета поредна загуба

Публикувано на пт, 1 авг. 2014
147 четения

“Студентите” взеха изненадваща, но заслужена победа над “Спартак” (Пл) в първата си контрола.

“Спартак” (Плевен) допусна трета поредна загуба в контролите от лятната подготовка на тима. Футболистите на Бойко Цветков претърпяха поражение с 1:0 при гостуването си в Свищов на местния “Академик”.
До почивката гостите имаха повече възможности, като владееха повече топката и държаха инициативата, но така и не успяха да отбележат. Те пропиляха три добри положения, като в състава им дебютира новото попълнение от “Лудогорец” Любомир Христов.
“Академик” също имаше шанс да отбележи през първата част, но в 32-ата минута Красен Каравелов стреля в гредата. Свищовлии току-що посъбраха отбор след смяната на Румен Стоянов и завръщането на треньорския пост на Борислав Борисов, като играха едва първа контрола от подготовката, но успяха да пречупят плевенския тим. Домакините натиснаха през втората част и стигнаха до победно попадение в 66-ата, когато Велислав Денчев прехвърли резервния страж Радослав Михайлов и донесе успеха за “студентите” с 1:0.
Най-чистото положение за Спартак през втората част пропиля Васил Шопов. В 75-ата минута той бе изведен сам срещу свищовския вратар, но се забави и пропусна да реализира.
В 20-ата минута на двубоя много тежка контузия получи бившият футболист на плевенския “Спартак” и настоящ централен нападател на Академик Десислав Русев. Таранът на свищовлии бе откаран в плевенската болница със съмнения за счупена ръка.
Така плевенчани, които са спрягани за основния съперник на “Етър” за първото място през новото първенство, натрупаха три поредни загуби – от “Бенковски” (Бяла) с 1:3, “Ботев” (Враца) с 1:2 и от “Академик” (Свищов) с 0:1.
Следващата проверка на свищовлии ще бъде на 2 август, когато играе с “Видима-Раковски” в Севлиево.
Анатоли ПЕТРОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново