“Академик” (Св) стартира с класика срещу “Ювентус”

Публикувано на вт, 16 авг. 2016
167 четения

С класическото 3:0 срещу “Ювентус” (Малчика) стартира сезона си в Трета лига обновеният свищовски тим. Възпитаниците на треньора Боби Борисов имаха надмощие през цялата среща, но много от атаките им завършиха с разбърквания, при които нямаше кой да нанесе точен удар, или пък топката профучаваше край вратата на гостите от Малчика. Гостите от “Ювентус” определено бяха дошли да загубят с по-малко голове и за това се бранеха плътно около и в наказателното си поле.
Те обаче рухнаха в 32-ата минута, в която Стефан Трайков изведе Ивайло Дангуров очи в очи с вратаря и той вкара за 1:0. Само две минути по-късно Стефан Гинчев центрира от статично положение и Павлин Георгиев покачи на 2:0. Втората част тръгна с леко отпускане в редиците на “студентите”, които петнайсетина минути действаха на по-бавни обороти. Изстрели отправиха Гинчев и Бърканичков, но не доведоха до увеличаване на резултата. В 76-ата минута Ивайло Дангуров проби по десния фланг и намери Гинчев, който с глава фиксира окончателното 3:0.
“Исках да спечелим с по-голяма разлика заради поведението на играчите и публиката в Малчика по време на мача през пролетта там. Държахме инициативата, но не отиграхме по най-добрия начин създадените положения. Доволен съм от отбора, започваме добре”, коментира Борислав Борисов.
“Академик”: Христов, Трайков, Ангелов, Гергов (80 Пл. Иванов), Георгиев, Михайлов, Каравелов (80 Пл. Иванов), Бърканичков, Гинчев, Дангуров, Стефанов (70 Велчев).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново