“Академик” (Св) разбива с 5:0 в Габрово

Публикувано на вт, 19 сеп. 2017
83 четения

Свищовският “Академик” записа внушителна победа с 5:0 като гост в Габрово срещу подмладения отбор на “Янтра-1919”, като нанесе най-тежкото поражение на габровци досега в първенството.
“Студентите” си осигуриха победата още до почивката, която дойде при резултат 0:4. Йордан Йорданов откри головата сметка на гостите от дузпа в 18-ата минута. Ивайло Тодоров задържа Кристиян Иванов в наказателното поле и реферът Георги Давидов посочи бялата точка, а Йордан Йорданов превърна 11 метровия наказателен удар в гол – 0:1. Само 40 секунди след подновяването на играта “Академик” удвои аванса си. Вратарят на “Янтра-1919” Станислав Станчев излезе неразчетено и допусна грешка, а Стефан Гинчев се възползва от неочаквания подарък и покачи на 0:2.
В 32-ата минута Гинчев отново се разписа, този път от пряк свободен удар. “Десятката” на гостите опита центриране в ляво от вратата, но никой не закачи топката и тя влетя във вратата на домакините – 0:3. Три минути преди почивката и Лилян Маринов се записа сред голмайсторите за “Академик”, след като беше изведен от Кристиян Иванов зад защитата на “Янтра-1919”. През втората част съставът на Евгени Маринов успя да реализира още едно попадение. То падна в 72-ата минута след нова грешка на домакините, този път на Цанко Славов, а автор на гола, фиксирал крайното 0:5, беше Георги Йорданов.
Така с по две победи, равенства и загуби “Академик” се изкачи на деветото място в класирането, а в следващия кръг на 24 септември приема един от лидерите – “Спартак” (Плевен).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново