“Академик” се върна към победите с 2:0 над “Дреновец”

Публикувано на ср, 10 май 2023
77 четения

След загубата в П. Тръмбеш, предшествана от 4 поредни победи, свищовският “Академик” се върна на победния път. “Студентите” се наложиха с 2:0 над “Дреновец” с две попадения през второто полувреме.
Мачът започна с домакински натиск. В 12-ата минута при пробив и центриране отляво топката намери Кристиян Иванов, който отправи много опасен и насочен удар с глава, избит със сетни сили от вратаря в ъглов удар. Малко по-късно отличен извеждащ пас намери младия нападател Димитър Николов очи в очи с вратаря на гостите, но той би на сантиметри от страничния стълб. В 51-та минута Кристиян Иванов откри резултата, като получи хубав пас отдясно и сам срещу вратаря не сгреши, пращайки топката в мрежата – 1:0. Всичко бе окончателно решено в 81-та минута, когато капитанът Иван Ганев сложи началото на атака от свищовската врата. Акцията се разви през целия терен и топката попадна у бившия етърец Калоян Митев, който със завъртане я насочи във вратата на гостите за 2:0.
Мачът ще остане паметен за 16-годишния Виктор Янков, който направи дебют в първия отбор за “Академик” и обра овациите на публиката.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново