“Академик” продължава черната серия, падна и от “Вихър” у дома

Публикувано на вт, 28 мар. 2023
112 четения

Свищовският “Академик” продължава със слабото си пролетно представяне, като записа трета поредна домакинска загуба, този път с 0:1 от “Вихър” (Славяново). Така в петте досегашни мача през пролетта “студентите” още не познават вкуса на победата.
Първото полувреме на срещата не предложи много. Шансове за славяновския тим проиграха Кристиян Григоров с глава и капитанът Константин Генков. Всичко по-интересно се случи през втората част. “Академик” изнесе играта по-напред и в 61-та минута Борислав Марков отправи коварен далечен удар, но вратарят успя да спаси. Гостите от своя страна започнаха да разчитат повече на контраатаки. При една от тях в 74-та минута Христиан Петков бе изблъскан от капитана Иван Ганев и последва пряк свободен удар вляво от наказателното поле. С изпълнението се нае Цветан Петров, който с красива парабола прати кълбото директно в далечния ъгъл на вратаря Виктор Владимиров за 0:1.
Свищовлии опитаха да върнат бързо гола, но нов далечен удар от движение на Борислав Марков бе избит в корнер от вратаря на гостите, а до края нищо не се промени и тимът се приближи опасно до последните пет тима в класирането.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново