“Академик” освободи Роман Тафраджиев, Радостин Александров е новият треньор

Публикувано на чт, 30 мар. 2023
198 четения

Роман Тафраджиев вече не е старши треньор на свищовския “Академик”. След домакинската загуба от “Вихър” (Славяново) с 0:1, която прати отбора точно над зоната на изпадащите, ръководството на клуба го освободи. Тафраджиев пое отбора в края на 2022 г. с амбиции, но след седем мача без загуба в контролите последва серия от 5 срещи в първенството без нито една победа, включително три поредни домакински загуби. Раздялата с Роман Тафраджиев е по взаимно съгласие и от клуба му благодариха и пожелаха успех в бъдещите начинания.
Броени часове, след като освободи досегашния наставник, “Академик” обяви новия старши треньор на мъжете и директор на школата. Това е младият специалист Радостин Александров, който до края на м.г. бе помощник-треньор на елитния “Ботев” (Пд). Роден е на 7 ноември 1991 г. в Костинброд, в професионалната си кариера досега е работил като анализатор в юношеския национален отбор на България до 17 г. и стажант в академиите на “Славия” и “Литекс”. Завършил е НСА с профил “Треньор по футбол”, като междувременно придобива лиценз UEFA “А”. Като част от допълнителната си квалификация стажува в “Нотингам Форест” и “Нюкасъл”, а посредством академията на английския колеж “Брук Хаус” е работил заедно с треньори от “Рединг”, “Бирмингам”, “Уест Бромич” и “Лестър Сити”. Започва работа в школата на “Берое” , после е директор на школите на “Спартак” (Пл) и “Пирин”, пом.-треньор на “Ботев” (Вр) и “Ботев” (Пд).
Интересен факт в кариерата на Радостин Александров е, че той има победа над свищовския “Академик” с 3:2, когато е начело на “Ботев-2” (Враца).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново