“Академик” би с дузпи “Боруна” за Купата на АФЛ

Публикувано на пт, 8 мар. 2024
48 четения

Свищовският “Академик” надделя драматично след дузпи с 5:4 (1:1) в междуобластен финал в турнира за Купата на Аматьорската футболна лига. “Студентите” елиминираха трудно у дома “Боруна” (Царева ливада), след като до 84-та минута губеха с 0:1.
Гостите първи откриха в 39-ата минута с красив далечен удар от 30 метра, при който топката параболично влетя под сглобката на гредите. Натискът на “Академик” даде резултат чак 6 минути преди края на мача, когато получиха право на пряк свободен удар. Момчил Емилев технично завъртя топката покрай стената в близкия ъгъл на вратаря за 1:1.
Така се стигна до изпълнение на дузпи, където стана още по-драматично. Петър Петров и Калоян Митев вкараха за “Академик”, но вратарят на “Боруна” спаси третата дузпа, бита от Андрей Цой, а гостите вкараха за 2:3. В последните две изпълнения обаче Момчил Емилев и Иван Ганев бяха точни, докато и двата удара на съперника отидоха в аут. Така след 4:3 и с общо 5:4 “студентите” продължават напред.
Преди това в областния етап “Академик” първо елиминира “Павликени” с 6:0, а после и “Локомотив” (ГО) с 3:1. Така тимът продължава в зоновия етап на турнира, където се класираха още “Дреновец” и “Септември” (Гложене). Спечелят ли и зоновия етап, “студентите” ще се класират като първенец на Северозападна България за финалната четворка, където са полуфиналите и финалът за отличието.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново