В Павликени стягат турнир по футбол в зала

Публикувано на чт, 29 Ное. 2012
145 четения

Едно от първите неща, които направи новият кмет на община Павликени инж. Емануил Манолов миналата година при встъпването си в мандата, беше да възстанови прекъснатия турнир по футбол в зала, който по принцип има доста почитатели в общината. Още първото възстановено издание на турнира тогава събра доста участници и публика в спортната зала на Павликени “Йордан Петров Графа”. От известно време тази есен вече се стяга второто подновено издание на турнира, старт на което ще се даде на 3 декември от 17.30 часа. В сряда приключи срокът за записване на кандидатите за участие.
Едно от условията на специално издадената за турнира наредба е състезателите в отборите да живеят и работят на територията на община Павликени. Целта на състезанието е да се съхранят спортните традиции в общината, както и да се разнообрази спортният живот тук, да се създадат повече емоции на феновете на тази игра. Участващите отбори заплащат такса от 50 лева, от нея са освободени училищните тимове. Класираните на първо, второ и трето място ще получат съответно като награди златни значки и 250 лева, сребърни значки и 150 лева и бронзови значки и 100 лева от наградния фонд на турнира.
Според разгласените вече правила в зависимост от подадените заявки отборите чрез жребий се разделят в групи, в които се играе всеки срещу всеки. Класиралите се на първо и второ място продължават напред. Отборите се състоят от 5 полеви играчи и вратар. Играе се на две 20-минутни полувремена с 10-минутна почивка. Предвидени са и строги санкции, като например при групово протестиране на отбора (при 3 или повече състезатели), удар над длъжностно лице, противников състезател, псувня или плюене следва дисквалифициране на отбора.
Елка СПАСОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново