Успешно представяне на Радослав Димитров на турнир “Златни пясъци 2015”

Публикувано на чт, 25 юни 2015
167 четения

Международният майстор Радослав Димитров игра с успех в силен шахматен турнир “Златни пясъци 2015”. Състезанието бе първи етап от веригата “Българско шахматно лято”. Участниците в надпреварата в Златни пясъци бяха разделени в две групи според тяхното ЕЛО. Великотърновският шахматист попадна в по-силната група “А”, в която мериха сили 75 участници от висок клас, от които 22 бяха гросмайсторите, 1 гросмайсторка за жени, 23 международни майстори за мъже  и жени и др. Игра се по швейцарската система в 9 кръга. Радослав Димитров събра 5.5 от 9 възможни точки и зае тринадесето място. Великотърновецът е най-добре представилият се български шахматист при мъжете, единствено Антоанета Стефанова, завършила на 11-то място с 6 пункта е по- напред от българските участници. Радослав постигна 5 победи, завърши едно реми и допусна три загуби. Той стартира с успех на Туна Тунцер (Турция), след това загуби от №1 в схемата гм Тигран Петросян (Армения), с Ело 2643. Последва успех на фм Митжа Пишкур (Словения), реми с мм Идо Артзи (Израел) и победи над мм Вахар Сахал (Турция) и над гм Васиф Дурарбаули (Азербайджан). До края Радослав загуби от гросмайсторите Инджич (Сърбия) и китаеца Лу и победи мм Юмит Атакиси (Турция).
“Повече от отлично представяне на Радослав. Той нанесе единствената загуба на втория в турнирната таблица гм Васиф Дурарбаули, който е с Ело 2632. Радослав вдига Ело рейтинга си и се очаква той да достигне 2500”, съобщи бащата на шахматиста инж. Даниел Димитров. Победител в турнира стана гм Бернадски (Украйна) със 7 т., колкото събра  и гм Габусян (Армения), останал втори. Великотърновката Цвета Галунова завърши с 3 т. и е 65-а в крайното класиране.
Междувременно братя Димитрови взеха участие в открит турнир по ускорен шах в Суворово. Радослав зае четвърто място с 5 т. от 7 партии, в конкуренцията на 51 шахматисти. Мм Павел Димитров е дванадесети с 4.5 т. Победител в турнира стана Минко Шишков с 6 т., колкото имат и подгласниците му гм Петър Дренчев и мм Валентин Панбукчиян.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново