Удари под кръста срещу “Етър”, клубът не поддаде и излиза за битка срещу “Славия”

Публикувано на пн, 20 май 2019
587 четения

“Етър” гостува днес на “Славия” в решаваща битка за баража за Лига Европа. Първият мач е довечера от 20:00 ч. в София, а реваншът – в четвъртък на стадион “Ивайло”. Главен съдия е Георги Иванов с асистенти Румен Иванов и Тони Пандарски.
В последните дни започнаха опити за всяване на напрежение в “Етър” преди важното изпитание, които обаче клубът своевременно парира. Първо президентът на “Славия” Венци Стефанов разкритикува Балъков за избора му за национали и защо там са трима “виолетови” играчи.
“Не ме учудва ни най-малко, коментира Балъков. – Нарочно обявих разширения състав толкова рано, за да могат змиите да се насъскат още сега и да оставят футболистите на спокойствие от 29 май, когато стартира лагерът. Това е моят избор, а целта е България да се представи възможно най-добре срещу Чехия и Косово. Венци Стефанов все пак член на Изпълкома на БФС и трябва да е наясно, че не е добре за националния отбор да прави такива изказвания, само ден след назначаването ми. Би трябвало всички заедно да имаме една основна цел и тя е България да играе на Евро 2020.
Да не забравяме, че сега на мен и “Етър” предстои мач със “Славия” за право на участие на бараж. Ако целта е да бъде вкарано напрежение, няма да му мине номерът”, сподели Бала.
Ден по-късно във всички медии излезе информация, че “Етър” не получава лиценз за Лига Европа и мачовете му с “белите” и “Левски” стават безсмислени. Цитиран бе сайтът на БФС, според който Лицензионната комисия е дала право на осем отбора за евротурнирите, а други пет, сред които и “Етър”, само за Първа лига.
От “Етър” светкавично опровергаха това. “Заявили сме участие в Първа лига и затова получаваме лиценз за Първа лига. Ако придобием право на участие в Лига Европа, веднага ще подадем документи за лиценз за евроучастие и няма никакъв проблем да го получим. “Етър” отговаря на всички условия. Няма казус – примерно ако отбор от Втора лига спечели Купата на България, процедурата е абсолютно същата”, коментира административният директор на “Етър” Страцимир Тинчев.
Минути по-късно от БФС се коригираха и потвърдиха същото на сайта си: “Клубовете, които не са подали молба за лиценз за участие в турнирите на УЕФА, но спечелят такова по спортен път, могат да подадат молба за долицензиране след края на шампионата. Заявката ще бъде разгледана от Лицензионната комисия към Българския футболен съюз.”
“Етър” тръгва за благоприятен резултат днес, който да позволи елиминирането на “Славия” в четвъртък. “Отиваме с ясното съзнание, че мачът няма да се реши още в София. Уважаваме и ценим всеки един отбор, срещу когото играем, но нашата цел е краен резултат, който да ни даде право на участие в баража за Лига Европа.
Най-важна за тези срещи е настройката. Ще има ротации в състава, защото сме наясно, че ни чакат два тежки мача. Всички играчи освен Почански и Петков са здрави, но трябва да разпределим силите на футболистите за двата мача, за да имаме балансиран отбор и в двете срещи”, коментира Балъков.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново