Трима наши съдии в “А” група

Публикувано на пт, 19 юли 2013
278 четения

Велико Търново отново ще има трима ръководещи съдии в “А” група след дълга пауза, съобщи председателят на Зоналната съдийска комисия и член на Съдийската комисия на БФС Петър Петров. Това са Станислав Ставров, Стоян Денев и новото име в ранглистата за елита Георги Давидов. Асистент-съдии ще бъдат петима – Петко Павлов, който приключва кариерата си в края на 2013 г. поради навършване на 45 г., Георги Дойнов, Ивайло Атанасов, Илиян Капарашев и новото име Милен Арабаджиев.
Двама ще са ръководещите в “Б” група – отново Никола Атанасов, както и новото име Георги Гинчев. Помощници във втора дивизия са Недялко Матанов от В. Търново и свищовлиите Асен Атанасов и Велизар Генчев. Ръководещ при юношите до 17 и 19 г. в елита ще е Александър Марков.
Оценката на Съдийската комисия на БФС е, че съдиите от Северозападна България през миналия шампионат са се представили най-добре от цялата страна. Нямаме наказани арбитри, нито решения, предизвикали спорове, информира още Петър Петров. Според него има още много работа, докато В. Търново подготви цяла бригада, която да ръководи най-отговорните дерби мачовете. Той добави, че от настоящото първенство в елита се въвеждат пети и шести допълнителни асистент-съдии с цел да се подобри взаимодействието и да се намалят спорните моменти, свързани с преминаването на топката на голлинията и отсъждането на наказателни удари. За следващите три години УЕФА отпуска 210 000 евро по Конвенцията, подписана с БФС, за финансиране участието на тези съдии в мачовете.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново