Три златни медала за каратеките на “Калоян” от Национална купа България

Публикувано на чт, 19 окт. 2017
365 четения

Виктория Байчева и Моника Русева.

348 състезатели от 29 клуба в страната участваха в схватките от “Национална купа България 2017”, проведена в спортна зала “Орловец” в Габрово. Отлично се представиха спортистите от Карате клуб “Калоян”, които завоюваха 3 златни, 11 сребърни и 5 бронзови отличия от престижната надпревара. Пълен комплект медали спечелиха Моника Русева и Мариела Петкова. При момичета до 10 г., Русева е първа на кумите в кат.-30 кг, втора на ката индивидуално и трета отборно на ката с Виктория Байчева и Рая Рускова. Мариела Петкова взе злато на кумите в кат.+44 кг до 11 г,. бронз на ката и е втора отборно на ката с Мира Донкова и Дария Стефанова.
Габриел Заемджиков е победител на кумите в кат.+50 кг при момчета до 11 г. и втори отборно на ката в състав с Христо Христов и Калоян Тодоров. Рая Рускова спечели сребърни отличия на ката и кумите в кат.-40 кг до 11 г. Мира Донкова е втора на кумите в кат.-44 кг до 11 г. Грасиела Маринова се пребори за сребърен медал на кумите в кат.-34 кг и е трета на ката до 10 г. Александра Здравкова завърши на второ място на кумите в кат.-39 кг при момичета до 13 г. Иванка Гайдарова взе сребро на кумите при девойките в кат.+59 кг.
Никита Йовчев е втори на кумите в кат.-45 кг при момчета до 11 г. Калоян Тодоров е трети на кумите в кат.-45 кг до 10 г. Христо Христов взе сребро на кумите в кат.+50 кг при 11-годишните момчета. При кадетите Ивайло Димитров е трети на ката и пети на кумите. На победа от спечелване на бронз на ката останаха Даниел Николов, Михаил Иванов и Деян Бачев, които завършиха на пето място. Сенсей Севджан Мехмедова изрази задоволство от представянето на възпитаниците си, които са осми в класирането по медала на кумите и десети комплексно.
Георги ГЪРЕВ, сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново