Три медала за “Хемус таекуондо център” от международен турнир “Херея Оупън”

Публикувано на ср, 16 Дек. 2015
203 четения

Златен и два бронзови медала извоюваха състезателите на “Хемус таекуондо център” от международен турнир “Херея Оупън” по олимпийско таекуондо за деца, юноши, кадети и мъже, проведен в столичната зала “Универсиада”. Рекорден брой състезатели – 1050, във всички възрастови групи от 100 клуба от 10 държави – България, Австрия, Гърция, Иран, Кипър, Македония, Норвегия, Румъния, Сърбия и Словения, премериха сили в шестото издание на състезанието. Това е единственото състезание по олимпийско таекуондо в България, което за втора поредна година можеше да се наблюдава в пряко предаване навсякъде по света, където има достъп до интернет.
Състезателите на “Хемус таекуондо център” завоюваха в първия ден златен медал чрез Антон Пашев в клас Б, възраст кадети, категория до 46 кг. Бронзов медал завоюва Александър Тодоров в категория + 65 кг при кадетите 12-14 години.
През втория ден Александрос Дуро в категория 40 кг при деца (10-11 години) завоюва бронзов медал. На крачка от успех и с много атрактивна игра бяха братята Никола и Георги Дачеви.
“Никола за второ състезание подред се доближава да победа над много титулован състезател и сега само една точка не му достигна да продължи напред. Брат му Георги при децата 7-9 години в клас А успя да обърне мач до резултат 19 на 23 точки и само умора и липса на време не му позволи да продължи напред. Останалите състезатели също играха достойно срещу своите противници”, разказа председателят и треньор в клуба Румен Димитров.
Това е последното състезание на горнооряховския клуб за 2015 г. Състезателите на “Хемус” завоюваха 65 медала, от тях 12 златни, 16 сребърни и 37 бронзови от 11 турнира, в това число на европейско, балканско и А-клас турнири в Германия, Австрия, Сърбия. На 20 декември в зала “Спортни игри” в Горна Оряховица ще се проведе изпит за гуп-степен на трениращите в “Хемус таекуондо център”. След края на изпита предстои коледно – новогодишно тържество.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново