Тренировъчен терен за школата е цел на Община Горна Оряховица

Публикувано на чт, 8 мар. 2018
347 четения

Поне един тренировъчен терен за Детско-юношеската школа да има изграден до следващата година – това е основната цел на Общината в спортната сфера, обяви кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев.
Целта ни е през следващите години да развиваме спортната база и да имаме няколко тренировъчни игрища. Това обаче са скъпоструващи съоръжения и Общината не може да си ги позволи със собствени средства. Затова търсим различни програми, които да помогнат с финансирането. В момента водим разговори с БФС да се включим в една програма на УЕФА за изграждане на игрища. Надяваме се до другата година да има поне един нов терен за подрастващите, увери кметът.
Той прие в общината юношите на “Локомотив” (ГО), които неотдавна спечелиха турнира “Сандански къп”, без да загубят точка и само с един допуснат гол във вратата си.
“Базата е основният ни проблем. Но не по-малко важно е да осигурим възможност за развитие на нашите футболисти. Имаме много качествени играчи и те трябва да получат шанс за обиграване. Бихме искали по-голямата част да останат в “Локомотив”, но ще е добре те да играят поне в отбори от Трета лига, за да трупат опит”, споделиха треньорите Марин Байчев и Илия Пендов. От своя страна кметът обеща пълната подкрепа за школата. От тази година бюджетът за подрастващите е отделен от този на мъжкия отбор и ДЮШ е изцяло на подчинение на общинското ръководство. Спортът за нас продължава да бъде приоритет. Ще е добре вие да останете в “Локомотив”, но в същото време ще сме горди, ако намерите място в големи отбори. Така че работете и сбъдвайте мечтите си, обърна се инж. Добрев към младите футболисти.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново