Тодор Колев спира с футбола, стана скаут

Публикувано на чт, 22 февр. 2018
346 четения

Опитният нападател Тодор Колев сложи край на състезателната си кариера. 38-годишният ветеран ще продължи да работи в клуба като скаут, съобщи главният мениджър Красимир Балъков. Колев пропусна предсезонния лагер в Турция, като обявената причина бе лека травма.
“Тодор Колев приключва с футболната си кариера и става скаут. Искаше да играе до края на сезона, но седнахме и разговаряхме с него. Тодор е един от нас, качествен човек, феновете го обичат. Даваме му възможност да остане при нас и той се съгласи на предложението ни. Досега нямахме скаут в екипа, напълно подходящ е. Ще разузнава съперниците, ще го пращаме да гледа футболисти, които ни интересуват”, коментира Балъков.
Колев е юноша на ФК “Етър”. През 1999 г. преминава в “Левски”, където играе до 2005 г. с 2 сезона преотстъпване в “Спартак” (Пл). После отива в “Марек”, а от 2005 до 2010 г. е футболист на “Славия” с по един сезон под наем в “Алемания” (Ааахен, Германия) и “Апоел” (Шмона, Израел).
През 2011-2012 г. е в “Лудогорец” и е негов капитан. През 2012 г. е в “Етър 1924”, с който влиза в “А” група. Кариерата му преминава през “Олимпиакос” (Волос, Гърция) и отново “Славия”. През 2013-2014 г. е в “Ламиа” (Гърция), после става част от “Етър ВТ”. Миналата есен е в “Хебър” (Пазарджик), а от януари 2017 г. се завърна в “Етър ВТ”, където влизаше в игра до края на годината.

Анатоли Петров

loading...
Пътни строежи - Велико Търново