Тодор Колев пак бележи за дебелчани

Публикувано на ср, 4 май 2016
187 четения

Бившият етърец Тодор Колев в пореден мач донесе победата на своя роден клуб “Ботев” (Дебелец). В 16-ия кръг на “А” областната група дебелчани се наложиха с 1:0 над “Левски” (Лясковец). Още в 8-ата минута таранът довкара отбита от вратаря топка и реши мача. Преди това гостите можеха да дръпнат в резултата, но Димитър Димитров сам срещу вратаря би над рамката. Чиста възможност за изравняване се разкри пред Милен Савов, който проби отбраната, но стреля в аут. Уникален пропуск направи Иван Щараков в 70-ата минута, когато от метър вместо в мрежата я изпрати в страничния стълб. Гредата на отсрещната врата пък разтърси Иван Иванов от “Ботев” с атрактивна странична ножица.
“Янтра” (П. Тръмбеш) пречупи с 3:2 “Земеделец” (Козловец). Тихомир Антонов откри в 18-ата минута с удар покрай вратаря. Иван Лесев изравни с хубав удар, а секунди преди края на полувремето обърна хода на мача, отклонявайки за 1:2 остро центрирана топка. В 65-ата минута реферът Андрей Андреев отсъди дузпа, вкарана от Владимир Атанасов за 2:2. Отново Тихомир Антонов в 82-ата минута засече с плонж центриране и донесе побeдата на “Янтра” с 3:2.
След мача Благовест Ботев и Галин Георгиев от гостите изпуснаха нeрвите си, започнаха да псуват съдиите, за което има доклади в Зоналния съвет на БФС.
Останалите резултати: Левски (Стр) – Чумерна 2:6, Сухиндол – Атлетик 3:0 сл., Ресен – Алеково 3:0 сл., Царевец почива.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново