Сребро и бронз за боксьорите на “Локо” от държавните първенства

Публикувано на ср, 4 май 2016
297 четения

Първи медали от държавно лично отборно първенство по бокс спечелиха състезателите от Боксов клуб “Локомотив” (ГО). По време на втория кръг за жени бронзова медалистка стана Доброслава Върбанова, която на полуфинала в кат. 81 кг загуби от бъдещата шампионка Елена Турчин от Русе. При девойките в кат. 51 кг на трето място се класира Йоана Йорданова. В спор за място на финала тя загуби от шампионката Еми-Мари Тодорова.
На държавното лично отборно първенство за ученици – първи кръг и Купа България, отлично се представи дебютантът Георги Миновски. В кат. 54 кг той достигна финал след две безапелационни победи. Възпитаникът на Свилен Русинов почиваше в първия кръг, а във втория отказа в третия рунд Таско Алексиев. На полуфинала Георги нокаутира Жан Стоянов от Добрич, а в мача за златния медал отстъпи пред Георги Петров с 3:0 гласа.
Тримата състезатели, придружени от своя треньор Свилен Русинов и президента на клуба Анастас Начев, бяха приети от кмета на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев. “За нас е чест, че този толкова млад спортен клуб вече има трима медалисти. Те са поредното доказателство, че спортът в община Горна Оряховица е на много високо ниво”, каза инж. Добромир Добрев. Той увери спортистите, че ръководството на Общината работи в насока за надграждане на вече постигнатото по отношение на спортната база.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново