Титуляри на “Етър” се завръщат в игра

Публикувано на чт, 16 сеп. 2021
195 четения

“Етър” най-после ще бъде в пълен състав за предстоящото домакинство срещу “Спортист” (Своге). Мачът е в петък от 19:00 ч. на стадион “Ивайло”. За първи път този сезон старши треньорът Веселин Великов ще може да разчита на почти всички свои футболисти.
Вратарят Анатоли Господинов и опитният нападател Даниел Младенов се включиха в тренировките, след като са възстановени. Изтече и наказанието от един мач на младия защитник Юлиян Райков, а Николай Янков и Кольо Станев влязоха в игра още на гостуването в Пловдив и вече тренират пълноценно. Под въпрос остава само халфът Яни Пехливанов.
Междувременно стана ясно, че “Етър” ще получи 8800 лв. от футболната централа. Българският футболен съюз информира клубовете от Втора професионална лига, че изплащането на компенсаторните суми, свързани с участието на дублиращи отбори в дивизията през настоящия сезон 2021/2022 г., вече е в ход.
Както е известно, според Наредбата за първенствата и турнирите, всеки клуб с поддържащ състав във второто ниво на футбола ни е длъжен да внася сумата от 50 000 лева годишно, която да се разпределя поравно между останалите участници. През тази кампания “Лудогорец”, ЦСКА-1948 и “Ботев” (Пловдив) разполагат с втори отбори в дивизията, което ще донесе на останалите 17 клуба приход от общо 150 000 лева. Сметките показват, че това прави приход от 8824 лв. на всеки клуб.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново