Тихомир Кънев и Емил Копаранов отново облякоха виолетовия екип на “Етър”

Публикувано на ср, 22 окт. 2014
1050 четения

Нападателят Тихомир Кънев и халфът Емил Копаранов станаха поредните нови имена в селекцията на “Етър”. И двамата се завръщат на стадион “Ивайло”, където преди време имаха запомнящи се изяви с виолетовия екип. Тихомир Кънев стана голмайстор на “Б” група с етърци през 2011 г. После игра в “Светкавица”. Тази пролет пък стана и голмайстор на “В” група, като наниза впечатляващите 41 гола с екипа на “Локомотив” (ГО), след което подписа с новака “Созопол”.
Миналата седмица Кънев е разтрогнал договора си със созополчани и се договори с ръководството на “виолетовите”. Таранът вече започна тренировки с отбора, като ще има състезателни права от началото на пролетния полусезон.
Двуметровият Емил Копаранов бе сред любимците на великотърновските фенове, като игра с успех за “Етър”, преди през 2010 г. да премине в “Черноморец” (Бургас), “Поморие” и “Монтана”.
За последно Копъра игра в “А” група с “Любимец”, като натрупа сериозен стаж в елита. Халфът обаче претърпя точно преди година тежка катастрофа, като кракът му пострада сериозно. От “Любимец” въобще не му помогнаха за лечението, въпреки че бе техен играч. Ръка му подадоха от “Етър”, като му съдействаха за лечението в Чехия. “Започвам леки тренировки и се надявам от януари да съм готов за пълни натоварвания. Убеден съм, че ще направим сериозен отбор и ще се върнем в “Б” група”, заяви вчера Емил Копаранов.
Двамата веднага започнаха и работа в клуба, като ще помагат на треньора Любослав Витанов в работата му с децата от детските градини. “Етър” ще работи със 150 деца от детските градини.
“Тихомир Кънев и Емил Копаранов са първите нови попълнения за пролетния полусезон. Бъдете сигурни, че ще има и още. Двамата са доказани футболисти, играли в “Етър”, и мога да кажа, че се завръщат у дома. С привличането им показваме амбицията ни за този сезон. Тя е да върнем “Етър” там, където го знае цяла България. Доста хора не вярват, че можем да стопим изоставането от “Спартак”, но аз съм стопроцентов оптимист и ще се боря до край “Етър” да завърши на първото място и да спечели промоция за “Б” група. С дошлите попълнения и с тези, които тепърва ще дойдат, показваме, че амбициите ни са високи и излизат извън равнището на “В” група”, заяви президентът на клуба Александър Нанков.
Емил Копаранов: “Убеден съм, че ще направим сериозен отбор”
– Как се чувстваш здравословно след тежката травма и дългото лечение?
– Много добре. Говорих с доктора в Чехия и ми каза, че вече съм готов да започна с леки натоварвания индивидуално. Те пак ще бъдат с отбора, но ще са съвсем леки. От зимата ще мога да работя заедно с останалите играчи на сто процента. По време на подготовката трябва да придобия и игрови ритъм.
– С ръководството разбрахте ли се?
– Да, всичко е точно и се надявам и занапред да е така. Идвам с амбицията да помогна “Етър” да влезе в “Б” група, защото там му е мястото.
– Вярваш ли, че “Етър” ще може да компенсира изоставането от “Спартак”?
– 8 точки нищо не са. Убеден съм, че ще направим много сериозен отбор с тези момчета, които сме сега, плюс новите, с които ще се комплектова отборът през зимата. Ако не съм убеден, че ще станем първи, нямаше да се завърна тук.
Анатоли ПЕТРОВ, сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново