Четири отличия за “Инвикта” от Балканското по таекуондо в Румъния

Публикувано на пт, 3 Дек. 2021
131 четения

30 състезатели от 5 клуба представиха България и я изведоха в челната тройка на Балканското първенство по таекуондо в Румъния. В него сили за шампионските титли по категории премериха над 500 състезатели от 10 държави и 33 клуба. За това призово отличие спомогнаха и таекуондистите на клуб “Инвикта” от Горна Оряховица. Водени от треньора Пламен Николаев, четиримата състезатели на местния клуб спечелиха две шампионски и две вицешампионски титли в категориите си.
В клас А при децата до 28 кг. Илиян Песаров с резултат на финала 18:7 не само стана балкански шампион, но и завоюва приза за “най-техничен състезател”. В клас Б шампион за втори път стана Ивайло Йорданов. Той игра при кадетите в категория до 41 кг. В същия клас пак при кадетите, но в категория до 53 кг, балкански вицешампион стана Пламен Тишков.
При децата в клас Б до 26 кг Катерина Тишкова в полуфиналната среща победи убедително противника си с 18:12, а на финал макар да водеше по точки до последно, малшанс я раздели от шампионската титла и с 23:24 стана балкански вицешампион.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново