Четири медала за боксьорите на БК “Мания груп”

Публикувано на нд, 7 юли 2024
382 четения

Плевен излъчи новите шампиони на България по бокс при мъжете, жените и девойките до 15 години. Част от водещите ни имена си дадоха среща на ринга в града на музеите, за да определят медалистите в Държавния личен шампионат. Те проведоха интересни и равностойни срещи, за да определят кои са най-достойните, за да се окичат със златните медали.
Боксов клуб “Мания Груп” (В. Търново) се представи с четирима боксьори, които завоюваха 4 медала. След принудителна пауза около година, заради лечение на контузия, Тинко Банабаков се завърна със златен медал. Великотърновският ас грабна титлата в категория до 60 килограма, в която съперникът му на финала от Плевен не се качи на ринга с лекарска забрана.
До 80 килограма Мирослав Димитров записа три победи, като надделя над съперниците си, с които се конкурира за място в националния отбор за участие на Европейското първенство за младежи в края на годината. В спора за титлата Мирослав отстъпи на далеч по-опитен противник – бившия национал Николай Дишков от Бургас, но за пореден път показа, че има голямо бъдеще, задоволявайки се този път със сребро.
Мартин Алексиев също направи силен турнир до 51 килограма и стана вицешампион. Той падна в спора за титлата от Сабри Ергюнал от “Арда” – национален състезател, европейски вицешампион.
Четвъртият представител на великотърновския клуб в Плевен – Георги Пенчев, завоюва бронзов медал до 67 килограма.
“Гордеем се с момчетата и представянето им. Дадоха заявка, че пред тях има голямо бъдеще и че ще го преследват. Аз съм много щастлив, че след година пауза се завърнах с титла в категория до 60 кг и се надявам скоро отново да се кача на професионалния ринг. Благодаря на целия ми екип, Евгени Донев и Ивайло Савов, както и на всички момчета, с които се готвихме. Благодаря за подкрепата на бизнесмена Галин Атанасов и на всички хора и приятели, които ме подкрепят”, коментира Тинко Банабаков – четирикратен носител на наградата “Спортист номер 1 на Велико Търново”.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново