Червен картон реши мача във Враца

Публикувано на пн, 22 апр. 2024
82 четения

“Етър” загуби с 2:0 в дербито на дъното от “Ботев” (Враца), като мачът изобщо не блестеше с качество, а “виолетовите” играха 90 минути (с добавеното време на двете части) с човек по-малко.
Още в 7-та минута Принс бе принуден да повали откъсващия се Переа и реферът Георги Кабаков отсъди фаул на границата на пеналта с жълт картон, но бе привикан на ВАР-а от Ивайло Стоянов – Сватбата и промени решението си, като Принс бе отстранен. В игра влезе Кордова, а “виолетовите” заиграха с трима централни защитници. Малко след това отново Переа с глава стреля над гредата.
Етърци не свалиха гарда и направиха няколко добри атаки, но без завършващ голов пас. В 32-та минута късметът съвсем загърби “болярите” – Смоленски стреля от дистанция и след рикошет в тялото на Александров топката заблуди младия вратар Мартинов и влезе в мрежата за 1:0.
Дори и с човек по-малко и с пасив, “Етър” се втурна напред и нанесе три точни удара, но така и не можа да елиминира Костов. В 35-ата минута вратарят улови далечен шут на Ларучеа, после Иван Василев бе изведен чудесно от ван Ранкин и стреля, но Костов извади в корнер. След изпълнението пък Ларучеа с глава принуди отново стража да лови. Пред отсрещната врата пък опасен удар на Ндиайе бе спасен от Ангел Мартинов.
Второто полувреме изобщо не предложи качествен футбол, а бракът в действията беше преобладаващ. Умората в действията на етърци определено пролича. Нищо интересно не се случи чак до 87-та минута, когато Ангел Мартинов с крак спря топката срещу опиталия се да го премине Ндиайе. В последната минута на добавеното време след пас отдясно Даниел Генов оформи крайното 2:0.
“Етър”: Ангел Мартинов, Хосекарлос ван Ранкин, Георги Александров, Принс, Жан-Марк Тибуе, Горка Ларучеа, Йоаким Карсела (78 Шано Буколда), Кольо Станев (78 Ловре Кнежевич), Атанас Атанасов (58 Мартин Моран), Дидис Пита (14 Луис Кордова), Иван Василев (78 Александър Мишов).

Светослав Петров:
“Злощастен развой за нас”

“Няма как да вземем точки, ако не отбележим гол. Злощастен развой за нас, защото до червения картон влязохме добре в мача и бяхме отборът, който повече знаеше какво да върши. След червения картон получихме изключително злощастен гол след рикошет. Не беше нашият ден. Но не мога да бъда недоволен, защото почти цял мач играхме с човек по-малко.
Имахме преди почивката стопроцентова ситуация и още една-две, в които малко не достигна. Като цяло не си личеше, че сме били с десет души. И щом накарахме “Ботев” (Вр) да бави времето в последните минути с жълти картони, значи като цяло сме се представили добре. Имаме чисти положения, които не успяваме да реализираме. Един наш гол щеше да вкара мача в съвсем друга посока. Продължаваме да работим.
10 червени картона през сезона – това значи лоша преценка на ситуациите, някой някъде е закъснял.
Искам да играем футбол, без значение на кое място сме. Самите футболисти да покажат, че “Етър” не заслужава мястото, на което се намира. През пролетта отборът играе добре, но поради една или друга грешка малко не ни достига да извлечем максимума. Не мисля, че днес сме били по-слаби, просто злощастен развой на мача. До края на сезона няма да позволя някой да мисли, че е приключено, ще искам да играем и защитим цветовете на клуба.”

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново