Търновец е най-полезният баскетболист в НБЛ

Публикувано на ср, 9 ян. 2013
250 четения

Мартин Дурчев получи поредно признание.

Мартин Дурчев стана най-полезният баскетболист в изминалия 11-и кръг от Булсатком Национална баскетболна лига. Великотърновецът наниза 39 точки за победата на “Ямбол” срещу “Черноморец” в Бургас с 84:76. Той добави и 7 асистенции и 4 борби. Така неговият коефициент в класацията на BGbasket.com за MVP на кръга е 39 пункта и му отреди безапелационно първото място в нея. Втори е американският баскетболист на “Берое” Уил Уокър, който впечатли с рядко за българските терени постижение – трипъл дабъл. Гардът завърши с 19 точки, 12 борби и 10 асистенции, а неговият коефициент на полезност от 35 му отрежда мястото сред най-добрите в кръга.
Категоричен лидер в класацията на реализаторите е най-полезният Мартин Дурчев с 39 точки. След него е друг попаднал сред най-полезните в кръга – Девин Грийн, който наниза 27 точки. Мартин заема второ място във временното класиране в листата на реализаторите с 18,7 т. средно на мач. Лидер е Реджиналд Холмс от “Берое” с 20,2 точки.
Великотърновският баскетболист е над всички при стрелбата от близко разстояние с 11 успешни стрелби, и е трети в класацията при асистенциите със 7 завършващи подавания и при стрелба от зоната за 3 точки с 4 точни стрелби.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново