Таекуондо център “Хемус” провежда обучение за самозащита при нападение и агресия

Публикувано на пт, 14 юли 2017
329 четения

10 трениращи и състезатели на Таекуондо център “Хемус” се явиха на изпит за повишаване на техническа степен – гуп, в зала “Никола Петров” в Г. Оряховица.
Изпитът бе проведен по изискванията на БФ таекуондо, като децата демонстрираха добро познаване на отделните дисциплини на таекуондо. Всички успешно преминаха изпита си, съобщи председателят и треньор в клуба Румен Димитров. Състезателите на “Хемус” продължават подготовка и през лятото за предстоящите турнири през есента. Официален сертификат за 1 пум/дан (черен пояс) от Куккион (Световна академия по таекундо), намираща се в Сеул, Корея, получи Габриел Йорданов. Жълт пояс заслужиха Светла Александрова и Никола Костадинов.
Междувременно Румен Димитров беше поканен да проведе курс по самозащита на служители на търновски клон на фирма със седалище град София. “Курсът се поема от фирмата, като служителите ще преминат 8-седмичен курс, с тренировки веднъж седмично с продължителност по 1 астрономически час. Служителите са основно жени и курсът е насочен основно за самозащита при ситуации на нападение и агресия”, сподели Румен Димитров.
Курсът се провежда в гимнастическия салон на ВТУ всеки четвъртък. В края на обучението всеки участник ще получи сертификат от името на ТК “Хемус” и Румен Димитров – 4-ти дан по таекундо и 4 дан хапкидо. Асистент-помощник инструктор е Тодор Мънгов, личен спаринг партньор на Румен Димитров.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново