Данислав Арсов с блестящо представяне и подиум в кръг от картинг шампионата

Публикувано на пт, 14 юли 2017
154 четения

Силно представяне в шампионата по картинг направи младият търновски пилот Данислав Арсов. Талантът нaпpaви пpoбив пo вpeмe нa четвъртия кpъг oт peпyбликaнcкото първенство в Хacкoвo. Заради липса на картинг състезателят от старата столица пропусна първите 2 кръга от шампионата, които се проведоха на пистата в Кюстендил през април и май. Дани поднесе изненадата в четвъртия кръг. Този път на пистата се караше в обратна посока, което я направи напълно ново и непознато трасе за пилотите, и което даде шанс на Дани с усета си към машината, пистата и бързата ориентация в нови условия да намали технологична разлика между неговата стара машина и новите до 0.5 секунди. Той постигна 3-то време в квалификацията, а от проведените 4 състезателни манша взе едно второ и три трети места, с което се прибра във В. Търново с купи за второ място от съботното състезание и трето в неделното. “Това е резултат, на който дори не съм се осмелявал да се надявам (предвид петимата пилоти с машини – с няколко класи над нашата), но за който Дани не се отказа да мечтае и за който се раздаде напълно – след второто си място в 44-градусовата жега нямаше сили дори да стои на краката си. А едно от техническите лица в състезанието коментира: “Браво, моето момче! Вече второ състезание те наблюдавам какви чудеса правиш с тази стара и слаба машина!” Което за мен лично беше повече от всякакви купи, медали и класирания”, разказа бащата на пилота Стефан Арсов, който е и негов механик.
До това призово класиране Дани нямаше да стигне, ако не беше помощта на семеен приятел, който е помогнал да бъде закупена машина на старо.
“Беше ни направен огромен жест – цената на машината е 7 пъти по-ниска от тази на новата машина, която имахме желание да закупим, за да сме конкурентоспособни и да можем да караме през следващите 4 сезона”, сподели Стефан Арсов.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново