Таекуондистите на “Хемус” спечелиха най-много медали на държавното

Публикувано на ср, 12 юни 2013
301 четения

На второ място в комплексното класиране по медали на държавното първенство по таекуондо за деца (I и II група) се класира ТК “Хемус”. Горнооряховските бойци на Румен Димитров спечелиха 4 златни, 7 сребърни и 7 бронзови медали и събраха 56 точки. Отборен шампион е ТК “Тракиец” с актив от 20 медала и 68 т.
Над 230 състезатели от 22 клуба спориха за медалите на първенството. Въпреки че спортна зала “Никола Петров” за първи път приема състезание по таекуондо от такъв ранг, организацията беше безупречна – и от страна на Федерацията, и от страна на домакините.
“Като гледам тук най-добрите ни треньори и най-младите състезатели – бъдещето на нашия спорт, си мисля, че нашата цел трябва да е Горна Оряховица да организира всяка година силен турнир по таекуондо”, каза при откриването на държавното първенство за деца президентът на Федерацията Андрей Георгиев.
Специални благодарности за ТК “Хемус” и Румен Димитров, както и за кмета на общината Добромир Добрев заради организацията на състезанието, каза още Андрей Георгиев при откриването, връчвайки на кмета плакет от името на Федерацията. Председателят на ТК “Хемус” Румен Димитров върна жеста, подарявайки на Георгиев плакет-признателност за подкрепата, която Федерацията оказва на клуба.
“Общината задели доста средства в последната година за спортните бази и ще продължим да го правим, за да се радваме на още такива хубави събития. Искаме Горна Оряховица да се оформи като важен спортен център и се гордеем, че обновената ни спортна зала посреща вече държавни първенства на няколко различни спорта, каза инж. Добрев, преди да обяви състезанието за открито.
При децата в първа група Петър Патарински стана шампион в кат.+40 кг, побеждавайки на финала Христо Колев (“Тракиец”). В кат.-33 кг Симона Димитрова взе златото, побеждавайки съотборничката си Елизабет Лазарова, която се окичи със сребърен медал. На първо място в кат.-23 кг е Светлозара Колева, надиграла Мария Котева (“Тракиец”). Три състезателки на “Хемус” окупираха тройката в група Б-36. Шампионка стана Антония Калчева, Светлозара Баждарова е втора, Милица Петрова е трета. Със сребърни медали в своите групи и категории са Йордан Добрев (А-31), Цветан Буруджиев (А-33), Кристиан Пенков (Б-36), Даниел Тодоров (Б-30) и Ивайло Кованджиев (Б-36). На трето място се класираха Габриел Йорданов (А-31), Георги Главнов (Б-25), Явор Костадинов (Б-33), Мартин Марков (Б-33), Иван Димитров (А-33) и Лидия Атанасова (А-30). В проведения открит турнир за кадети Марчело Илиев стигна до финала в група Б-33, но там загуби от Илиан Димитров (Форсе 1992) и остана втори. При кадетките Даниела Николова (А-59) спечели бронзов медал.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново